Salade met burrata en gegrilde perziken

Recept

Bereidingstijd

15min

Kooktijd

5min

Porties

+/- 2 pers

Ingrediënten

2 rijpe perziken

2 bollen burrata

200 g cherrytomaatjes, gehalveerd

1 kleine rode ui, dun gesneden in halve ringen

75 g veldsla en/of rucola

Verse oregano en basilicum voor afwerking

 

Voor de dressing:

1 el appelazijn

1 el Candico Kandijsiroop Zacht

3 el olijfolie

Sap van een halve citroen

Zout en peper naar smaak

Beschrijving

Snij de perziken doormidden en verwijder de pit. Verhit de BBQ of een grillpan op middelhoog vuur en grill de perziken met de snijkant naar beneden totdat ze mooie grillstrepen hebben (ongeveer 2-3 minuten). Haal ze van het vuur, laat even afkoelen en snij in kwartjes.

Leg de sla op een grote schaal. Voeg de cherrytomaatjes en rode ui toe. Plaats de burrata’s in het midden van de schaal. Verdeel de gegrilde perziken over de salade.

Meng in een kom de appelazijn, Candico Kandijsiroop Zacht, olijfolie, en citroensap. Klop goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Besprenkel de salade met de dressing, voeg verse kruiden toe en serveer direct.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.