Luikse wafels met kersen en vanille-ijs

Recept

Bereidingstijd

20min + 1u rijstijd

Kooktijd

40min

Porties

+/- 8 wafels

Ingrediënten

300 g bloem

120 ml lauwwarme melk

11 g instant gist

1 ei

1 eidooier

1/2 tl zout

2 el Candico Kandij Cassonade Blond

1 tl vanille-extract

120 g ongezouten boter, heel zacht en in stukjes

150 g Parelsuiker van Tiense Suiker

 

Voor kersen in saus:

500 g kersen, ontpit

150 ml water + 2 el voor maïszetmeel

2 el Candico Kandij Cassonade Blond

1 el citroensap

1 el maïszetmeel

Vanille-ijs om te serveren

Beschrijving

Meng de bloem, instant gist, zout, Candico Kandij Cassonade Blond in een kom (gebruik je droge gist, los die eerst op in lauwwarme melk en laat 10 minuten rusten,voeg daarna toe aan het mengsel).

Voeg het ei, de eidooier, vanille-extract en de lauwwarme melk toe. Meng tot het deeg begint samen te komen. Voeg geleidelijk de zachte boter toe, een paar stukjes tegelijk, en meng goed na elke toevoeging tot het volledig is opgenomen. Kneed het deeg met een keukenrobot voorzien van een deeghaak gedurende 5-7 minuten tot het glad en elastisch is.

Dek de kom af met een schone keukendoek of vershoudfolie en laat het deeg op een warme plaats rijzen gedurende 1u of tot het in volume is verdubbeld.

Zodra het deeg gerezen is, vouw je de parelsuiker er voorzichtig door tot deze gelijkmatig verdeeld is. Zorg ervoor dat je het deeg niet te veel bewerkt.

Verwarm het wafelijzer voor volgens de instructies van de fabrikant. Vet het wafelijzer goed in met een dun laagje bakspray, olie of boter. Verdeel het deeg in porties (ongeveer 8-10 stukken). Plaats één portie deeg op het voorverwarmde wafelijzer. Sluit het deksel en bak tot de wafel goudbruin is en de suiker gekarameliseerd is.

Doe het water en de kersen in een middelgrote pan. Voeg Candico Kandij Cassonade Blond en citroensap toe en roer goed door. Breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur, roer af en toe. Kook gedurende 5-7 minuten. Meng 1 eetlepel maïzena met 2 eetlepels koud water in een klein kommetje tot een glad papje. Voeg het maïzena papje toe aan de pan met kersen en roer goed door. Laat de saus nog 2-3 minuten zachtjes koken tot deze dikker wordt.

Serveer de wafels warm met kersensaus en vanille-ijs.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.