Huisgemaakte andalousesaus

Recept

Bereidingstijd

10min

Kooktijd

10min

Porties

8-10 pers

Ingrediënten

2 el olijfolie

1 sjalot, fijngehakt

3 teentjes knoflook, geperst

1/2 rode puntpaprika, fijngehakt

1 tl gerookte paprikapoeder

1 tl gele kerriepoeder

1 el tomatenconcentraat

1 el Candico Kandij Cassonade Bruin

400 g (zelfgemaakte) mayonaise

2 tl Dijonmosterd

1 tl harissa

1 el citroensap

Beschrijving

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte sjalot toe en bak deze tot hij zacht begint te worden, ongeveer 2-3 minuten. Voeg de knoflook en de rode puntpaprika toe en bak nog 3-4 minuten totdat de paprika zacht is. Voeg het gerookte paprikapoeder, kerriepoeder, tomatenpuree en Candico Kandij Cassonade Bruin toe en roer alles goed door.

Bak nog 2 minuten, al roerend, zodat de smaken goed mengen. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Doe het mengsel samen met de mayonaise, Dijonmosterd, harissa en vers citroensap in een kommetje. Meng goed tot alle ingrediënten goed zijn gecombineerd. Dek de kom af en zet de saus minstens 30 minuten in de koelkast, zodat de smaken zich goed kunnen mengen.

Serveer de saus bij de frietjes.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.