Hot cross buns met chocolade

Recept

Bereidingstijd

25 min + 3 u om te rijzen

Kooktijd

15 min

Porties

9

Ingrediënten

45 g boter, zacht

220 ml halfvolle melk

20 g verse gist

420 g bloem voor wit brood

¼ tl zout

2 tl cacaopoeder

50 g Candico Kandij Cassonade Blond

1 ei

70 g kleine chocolade druppels

4 el bloem

3,5 el water

Beschrijving

Doe de zachte boter in een kom van een keukenrobot. Verwarm de melk tot ongeveer 40-45°C en voeg toe aan de boter. Laat de boter smelten in de warme melk. Voeg de verse gist toe en laat 10 minuten rusten.

Voeg de bloem, het zout, de cacaopoeder, de cassonade blond en het ei toe. Meng samen en laat 10 minuten kneden in een keukenrobot op lage snelheid.

Leg het deeg in een met olie ingevette kom en dek af met een theedoek. Laat 1 uur rijzen op een warme plek (21-28°C).

Voeg de chocolade druppels toe en kneed het deeg kort in de kom. Laat het in de kom opnieuw 1 uur afgedekt rijzen.

Bestrooi het werkblad en het deeg met wat bloem. Snij het deeg in 9 gelijke delen. Vorm elk stukje deeg tot een bal door het langs onder te vouwen. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bedek met een verse theedoek. Laat 1 u rijzen op een warme plek.

Meng water en bloem samen tot een dik mengsel. Doe het mengsel in een spuitzak en maak er op elk broodje een kruisje mee.

Bak de broodjes in een op 210°C voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.