Rode kool met appeltjes

Recept

Bereidingstijd

20min

Kooktijd

60min

Porties

+/- 6 pers

Ingrediënten

1 el boter

1 ui

1 middelgrote rode kool, ongeveer 1 kg

6 kruidnagels

1 sjalot

2 kaneelstokjes

2 laurierbladeren

50 ml appelazijn

100 ml water

60 g Candico Ruwe Rietsuiker

3 zoetzure appels, type Elstar

Zout en peper, naar smaak

Beschrijving

Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool, snij deze in vier en verwijder de harde kern. Rasp de stukken rode kool of snij deze heel fijn.

Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een grote kookpot op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze glazig in ongeveer 3-4 minuten. Voeg de rode kool toe aan de pot en bak deze even kort mee met de ui.

Pel de sjalot en prik de kruidnagels erin. Voeg deze toe aan de rode kool, samen met kaneelstokjes en laurierbladeren. Giet de appelazijn en het water over de kool. Strooi er de Candico Ruwe Rietsuiker overheen en roer alles goed door. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat 30 minuten koken met deksel op.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Voeg de appelblokjes toe aan de rode kool en laat nog 30 minuten zachtjes sudderen tot de kool zacht is en de smaken goed zijn ingetrokken. Roer af en toe door en voeg indien nodig een beetje water toe als het te droog lijkt.

Verwijder de kaneelstokjes, sjalot met kruidnagels en het laurierblad. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel nog extra Candico Ruwe Rietsuiker toe tot gewenste zoetheid.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.