Chipotle pulled chicken tacos

Recept

Bereidingstijd

15min

Kooktijd

1u 40min

Porties

+/- 4 pers

Ingrediënten

700 gram kipdijfilet

1 chipotle peper in adobosaus

2 teentjes knoflook

2 uien

200 g passata

1 el Dijon mosterd

2 el appelciderazijn

1 el Worcestershire saus

2 el Candico Kandijsiroop Donker

250 ml kippenbouillon

1 tl gerookt paprikapoeder

Zout en peper naar smaak

 

Voor het serveren:

Tortilla’s, radijsjes, lente-ui, koriander, mais, microgroenten …

Beschrijving

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de chipotle peper fijn. Pers de knoflook. Snijd de uien fijn.

Om de pulled chicken te maken: voeg alle ingrediënten behalve de kip in een gietijzeren braadpan. Meng alles goed door elkaar. Voeg de kip toe.

Dek de pan af en bak in de voorverwarmde oven gedurende 1,5 uur.

Haal de braadpan uit de oven, trek de kip met twee vorken uit elkaar en meng goed met de saus.

Zet de pot terug in de oven, zonder afdekking, en bak nog eens 5-10 minuten tot het vocht een beetje is ingekookt.

Serveer de chipotle pulled chicken warm op tortilla’s met plakjes radijs, fijngehakte lente-ui, gehakte koriander, gebakken maïskorrels en microgroenten (of je lievelings taco toppings!)

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.