Brood met camembert en gekarameliseerde vijgen

Recept

Bereidingstijd

15min

Kooktijd

35min

Porties

+/- 4 pers

Ingrediënten

1 rond brood (bijv. zuurdesem of boerenbrood)

1 camembert

2 verse vijgen

2 el Candico Kandij Cassonade Bruin

1 el boter

1 el balsamicoazijn

1 takje verse tijm en/of oregano

Peper naar smaak

Beschrijving

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij een cirkel (klein beetje groter dan de grootte van de camembert) in de bovenkant van het brood maar ga niet dieper dan ongeveer 3 cm. Trek het uitgesneden brood eruit om een ruimte te maken voor de camembert.

Snij de bovenkant van de camembert in en maak enkele sneetjes. Plaats de kaas in het midden van het uitgeholde brood. Bestrooi met peper. Wikkel het brood in aluminiumfolie en zet het in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten. Verwijder de folie en bak nog 5-10 minuten tot de camembert gesmolten is en het brood krokant is.

Snij ondertussen de vijgen in 6-8 partjes. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de vijgen en de Candico Kandij Cassonade Bruin toe en laat de vijgen 2-3 minuten zachtjes karameliseren. Roer voorzichtig om de vijgen niet te breken. Blus af met de balsamicoazijn en bak nog 1 minuut door.

Leg de gekarameliseerde vijgen over de camembert en bestrooi met wat tijm en oregano. Serveer direct. Je kunt stukjes brood afbreken en dippen in de gesmolten camembert met gekarameliseerde vijgen.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.