Aspergesalade met frisse vinaigrette

Recept

Bereidingstijd

10 min

Kooktijd

10 min

Porties

2 pers

Ingrediënten

600 g groene asperges

30 g microgroenten

75 g feta, verkruimeld

1 el Candico Kandijsiroop Zacht

3 el olijfolie

1 el citroensap

Zout en peper naar smaak

Beschrijving

Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Blancheer de asperges 3 minuten in kokend water en onmiddellijk af onder koud stromend water. Snij de asperges doormidden.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de asperges 2-3 minuten tot ze gaar zijn, maar nog een bite hebben. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop in een kommetje de Candico Kandijsiroop Zacht, olijfolie en citroensap tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper. Meng de afgekoelde asperges met de vinaigrette. Verdeel de asperges over twee borden. Garneer met de microgroenten en verkruimelde feta. Serveer onmiddellijk.

Scherm opgelicht houden

Deze recepten vind je misschien ook interessant

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.