
Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
600 g groene asperges
30 g microgroenten
75 g feta, verkruimeld
1 el Candico Kandijsiroop Zacht
3 el olijfolie
1 el citroensap
Zout en peper naar smaak
Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Blancheer de asperges 3 minuten in kokend water en onmiddellijk af onder koud stromend water. Snij de asperges doormidden.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de asperges 2-3 minuten tot ze gaar zijn, maar nog een bite hebben. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop in een kommetje de Candico Kandijsiroop Zacht, olijfolie en citroensap tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper. Meng de afgekoelde asperges met de vinaigrette. Verdeel de asperges over twee borden. Garneer met de microgroenten en verkruimelde feta. Serveer onmiddellijk.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.