Appelpannenkoekjes

Recept

Bereidingstijd

15min

Kooktijd

20min

Porties

+/- 25 kleine pannenkoeken

Ingrediënten

300 g bloem

1 tl bakpoeder

Snufje zout

2 eieren

2 el Candico Kandijsiroop Zacht + extra om te serveren

350 ml melk

1/2 tl kaneel

5 appels

Olie of boter voor het bakken

Beschrijving

Schil de appels, verwijder het klokhuis en rasp ze grof.

Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, zout en kaneel. Klop de eieren los en voeg deze samen met de Candico Kandijsiroop toe aan het bloemmengsel. Voeg de melk geleidelijk toe terwijl je blijft roeren tot je een glad beslag hebt.

Roer de geraspte appels door het beslag.

Verhit een beetje boter of olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep een lepel beslag per pannenkoek in de pan en bak aan beide kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant. Herhaal dit met de rest van het beslag.

Serveer de pannenkoeken met Candico Kandijsiroop Zacht.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.