Aardbeien-pudding taart

Recept

Bereidingstijd

25min + 1u rusttijd

Kooktijd

45min

Porties

+/- 8 pers

Ingrediënten

Voor deeg:

250 g bloem

40 g Candico Kandij Cassonade Blond

125 g boter, koud

1 ei

Snufje zout

 

Voor vulling:

2 eidooiers

50 g Candico Kandij Cassonade Blond

25 g puddingpoeder

250 ml melk

1 el vanillepasta (of 1 vanillestokje)

125 ml volle room, opklopbaar

500 g aardbeien

Beschrijving

Doe de bloem, het zout en de Candico Kandij Cassonade Blond in een kom. Snij de boter in blokjes en voeg toe aan de droge ingrediënten. Meng met een keukenrobot of wrijf met je vingers de boter door het bloemmengsel tot het op fijne kruimels lijkt. Voeg het ei toe en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot het iets groter is dan de bakvorm. Bekleed de ronde bakvorm met het deeg en leg het 30 minuten in de diepvries om te voorkomen dat het deeg krimpt.

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel bakpapier op het deeg en vul het met bakbonen. Bak gedurende 25 minuten, verwijder dan het bakpapier en de bonen, en bak nog eens 5 minuten. Laat het deeg volledig afkoelen.

Om de vulling te maken: verwarm de melk met de vanillepasta (of het opengesneden vanillestokje) tot deze heet is, maar niet kookt. Klop intussen de eidooiers met de Candico Kandij Cassonade Blond tot een lichte, luchtige massa. Voeg het puddingpoeder toe en mix goed. Voeg een klein beetje hete melk toe aan het eimengsel en roer goed door. Giet dit mengsel terug bij de rest van de melk en kook het op middelhoog vuur, terwijl je constant roert tot een dikke pudding ontstaat. Laat afkoelen met een laagje vershoudfolie erover om velvorming te voorkomen.

Klop de slagroom tot stijve pieken. Voeg de slagroom geleidelijk toe aan de afgekoelde pudding tot er een mooie crème suisse ontstaat. Vul een spuitzak met de crème suisse en vul de bodem van de taart ermee.

Maak de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en halveer ze. Rangschik de aardbeien in een mooi patroon op de taart. Plaats de taart in de koelkast om verder op te stijven tot het moment van serveren.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.